Energieneutrale woning Zuidlaren


Bij de woning ligt de nadruk op duurzaam bouwen, gezond wonen en lage energielasten. Door dampopen te bouwen met natuurlijke materialen kun je op al deze punten hoog scoren. De basale vorm van een schuur, met leien bedekt, is deels verschoven om een vrij zicht vanuit zowel de keuken als de woonkamer over de weilanden te krijgen. Door een deel van de met leien bedekte gevel weg te snijden wordt de houten binnenzijde van de woning zichtbaar.

Rietgedekte schuurwoning Eelderwolde

Deze rietgedekte schuurwoning heeft ruimtelijk uitgewerkte massief eiken spanten welke het losstaande binnenvolume met de slaap en badkamer overkappen.

Renovatie Meppel

Aan de rand van het centrum van Meppel gelegen arbeiderswoning welke in uitermate slechte staat verkeerde is met behoud van de oorspronkelijke uitstraling gerenoveerd en voorzien van extra ruimte op en achter de woning. Belangrijk was daarbij het gebruik van duurzame materialen en een luxe afwerking en uitstraling.

Aanbouw verbouw en dakkapel

Verbouw, aanbouw en dakkapel voor een woning in Annerveenschekanaal

WW2 Bunker renovatie en verbouw

Nul op de meter Almere

Volledig Circulair damp open en nul op de meter woning in Oosterwold, gebouwd in het modulaire Maskerade bouwsysteem.

Restauratie renovatie en verbouw rijksmonumenten in Franeker

De Hoven Veenendaal

Twee hoven met 36 woningen afgesloten met twee poortgebouwen waardoor een extra straat met colonnade ontstaat. Expressieve verschillen in uitstraling door kolommen en schijven toe te passen en subtiele verschillen door bijvoorbeeld verschillend voegwerk.

Bunker Enschede

Naast het voormalig vliegveld twente op het landgoed 't Vaneker gelegen 'bunker' uit de jaren 40-45 door de Duitse bezetters gebouwd en tot enkele jaren terug in gebruik bij defensie. Het gebouw staat als een boerenschuur in het landschap en leent zich door subtiele ingrepen voor het gebruik als woning. Door de ingrepen in contrast met de bestaande bouw blijft de geschiedenis van het gebouw zichtbaar en is een lichte woning ontstaan. Doordat de ingrepen weinig invasief zijn blijft het archetype van de boerenschuur in stand.

Tempel voor de stad

De Kloostertuin, gelegen midden in het centrum van het oude Dordrecht was het uitgangspunt voor de ontwikkeling van een bezinningsruimte voor maximaal drie personen. Het idee is dat de mensen in alle rust in een gesloten ruimte kunnen verblijven om hun eigen vorm religie te belijden. Hieraan is invulling gegeven door een ruimte te maken waarbij het enige directe contact met buiten de lichtspleten met zicht op de hemel zijn. Hierdoor ontbreekt iedere verbinding met de locatie en ontstaat ruimte om tot jezelf te komen. Door de plaatsing van het gebouw en de wanden ontstaat er een geleidelijke overgang van de publieke ruimte naar de bezinningsruimte. Het gebruik van sobere materialen en eenvoudige vormen maken zorgen voor een rustig beeld voor zowel de gebruiker als in de omgeving.

70 appartementen in Leiden

Tweede prijs voor een prijsvraag voor 70 volledig duurzame en energieneutrale woningen. Deze woningen zijn levensloopbestendig ontworpen en kunnen verder ook eenvoudig gesplitst of samengevoegd worden.

Contact

Heeft u vragen of interesse in de diensten van Zein? Neem dan vrijblijvend contact op.

Gegevens

Zein Architecten Adviseurs
Moerdobbe 20
9472 ZP Zuidlaren

..