Hotel Hoogkerk

Voor een grote hotelketen is een vrijstaand alzijdig hotel ontworpen dat recht doet aan de stedelijke structuur aan de achterzijde en de landelijke groene structuur aan de voorzijde. Het gebouw heeft een verticale belijning waardoor het ritme van de hotelkamers wordt doorbroken. Binnenin is door middel van vides een lichte en open verblijfs- en verkeersruimten ontworpen.

Tempel voor de stad

De Kloostertuin, gelegen midden in het centrum van het oude Dordrecht was het uitgangspunt voor de ontwikkeling van een bezinningsruimte voor maximaal drie personen. Het idee is dat de mensen in alle rust in een gesloten ruimte kunnen verblijven om hun eigen vorm religie te belijden. Hieraan is invulling gegeven door een ruimte te maken waarbij het enige directe contact met buiten de lichtspleten met zicht op de hemel zijn. Hierdoor ontbreekt iedere verbinding met de locatie en ontstaat ruimte om tot jezelf te komen. Door de plaatsing van het gebouw en de wanden ontstaat er een geleidelijke overgang van de publieke ruimte naar de bezinningsruimte. Het gebruik van sobere materialen en eenvoudige vormen maken zorgen voor een rustig beeld voor zowel de gebruiker als in de omgeving.

Gorredijk Verbouw Cafetaria

Uitbreiding dagbesteding de Stiep

Ontwerp voor de uitbreiding en renovatie van de dagbestedingslocatie De Stiep in Zuidlaren. Het plan omvat een nieuwe aanbouw waar de theeschenkerij in gevestigd wordt. De nieuwe spanten zijn een knipoog naar het huidige spant in de entree van het gebouw. De nieuwe aanbouw sluit naadloos aan op het hoofdvolume en geeft door het ontbreken van de verdiepingsvloer een grote open ruimte met uitzicht op de aanliggende tuinen.

Zelfvoorzienende school

De school is ontworpen om, naar aanleiding van de vraag, te krimpen en te groeien. Verder voorziet de school in eigen door de afvalstromen van de lokale bewoners in te zetten. Hierdoor is extra budget beschikbaar welke kan worden aangewend voor het onderwijs.

Contact

Heeft u vragen of interesse in de diensten van Zein? Neem dan vrijblijvend contact op.

Gegevens

Zein Architecten Adviseurs
Moerdobbe 20
9472 ZP Zuidlaren

..