Dagbesteding Drachten

Dagbestedingsruimte voor verstandelijk beperkte mensen. Door de kassen en de overige voorzieningen te combineren wordt bespaard op kosten en energie en ontstaat er een samenhangend geheel. Alle materialen worden naturel uitgevoerd om het natuurlijke en ook het industriele karakter te benadrukken.

Bibliotheek Amsterdam

De nieuwe bibliotheek van Amsterdam bestaat uit een plint met op de kop een ingesnoerde cylinder. Het gebouw staat op een locatie met vele visuele opstakels. Het ontwerp houdt rekening met met deze belemmeringen door vrije zichtlijnen te benadrukken. Hierdoor ontstaatin de introverte plint met een doodlopende straat die wordt omsloten door twee glazen getordeerde wanden. Deze straat is de overgang vanaf het drukke verkeersplein voor het gebouw naar de rust in de bibliotheek. Eenmaal binnen wordt oog getrokken naar de vide,die tot het dak van de toren doorloopt, om daar te wordenafgesloten door een koepelvormig glasdak. De constructie,een staalskelet,draait met het gebouw mee enis mede daarom een beeldbepalendelement in het gebouw.

Entree Hotel

De nieuwe entree wordt ingezet al centraal punt tussen de oudbouw en nieuwbouw van het hotel in drachten. De driehoekige luifel refereert naar de vorm van de naastgelegen piramide en zorgt voor een duidelijke markering van de ingang.

Hotel Hoogkerk

Voor een grote hotelketen is een vrijstaand alzijdig hotel ontworpen dat recht doet aan de stedelijke structuur aan de achterzijde en de landelijke groene structuur aan de voorzijde. Het gebouw heeft een verticale belijning waardoor het ritme van de hotelkamers wordt doorbroken. Binnenin is door middel van vides een lichte en open verblijfs- en verkeersruimten ontworpen.

Tempel voor de stad

De Kloostertuin, gelegen midden in het centrum van het oude Dordrecht was het uitgangspunt voor de ontwikkeling van een bezinningsruimte voor maximaal drie personen. Het idee is dat de mensen in alle rust in een gesloten ruimte kunnen verblijven om hun eigen vorm religie te belijden. Hieraan is invulling gegeven door een ruimte te maken waarbij het enige directe contact met buiten de lichtspleten met zicht op de hemel zijn. Hierdoor ontbreekt iedere verbinding met de locatie en ontstaat ruimte om tot jezelf te komen. Door de plaatsing van het gebouw en de wanden ontstaat er een geleidelijke overgang van de publieke ruimte naar de bezinningsruimte. Het gebruik van sobere materialen en eenvoudige vormen maken zorgen voor een rustig beeld voor zowel de gebruiker als in de omgeving.

Gorredijk Verbouw Cafetaria

Prijsvraag Astron Dwingeloo

De vraag was het slopen en nieuwbouwen van onder andere kantoren vergaderruimten en een colloquiem. Om het huidige Astron uit te breiden is echter besloten de huidige bebouwing juist te hergebruiken en voor de overige vraag een nieuw volume ter introducren. Tussen de twee hoofdvolumes blijft een vrij doorzicht. Door de constructie van boomstammen te maken loopt het bos van buiten door naar binnen om zo meer op te gaan in de omgeving.

Uitbreiding dagbesteding de Stiep

Ontwerp voor de uitbreiding en renovatie van de dagbestedingslocatie De Stiep in Zuidlaren. Het plan omvat een nieuwe aanbouw waar de theeschenkerij in gevestigd wordt. De nieuwe spanten zijn een knipoog naar het huidige spant in de entree van het gebouw. De nieuwe aanbouw sluit naadloos aan op het hoofdvolume en geeft door het ontbreken van de verdiepingsvloer een grote open ruimte met uitzicht op de aanliggende tuinen.

Zelfvoorzienende school

De school is ontworpen om, naar aanleiding van de vraag, te krimpen en te groeien. Verder voorziet de school in eigen door de afvalstromen van de lokale bewoners in te zetten. Hierdoor is extra budget beschikbaar welke kan worden aangewend voor het onderwijs.

Living Bridge Dordrecht

Het ontwerp omvat een bebouwde oeververbinding tussen Dordrecht en Zwijndrecht. Door de aanleg van een oeververbinding in de rivier, voor voetgangers en fietsers, wordt deze bariere voor hen opgeheven. De oeververbinding wordt gevormd door een tuibrug met vier pylonen die uit een punt lijken te verrijzen en als een kroon in het midden van de rivier staat. Deze pylonen verwijzen naar het industriële verleden van de kades van Dordrecht en Zwijndrecht en refereren naar de de hijskranen die ooit op de kade hebben gestaan. door het brughoofd te voorzien van een functie ontstaat er een toegevoegde waarde bovenop de fucntie van de brug en ontstaat er een echte living bridge.

Contact

Heeft u vragen of interesse in de diensten van Zein? Neem dan vrijblijvend contact op.

Gegevens

Zein Architecten Adviseurs
Moerdobbe 20
9472 ZP Zuidlaren