Energieneutrale woning Zuidlaren


Bij de woning ligt de nadruk op duurzaam bouwen, gezond wonen en lage energielasten. Door dampopen te bouwen met natuurlijke materialen kun je op al deze punten hoog scoren. De basale vorm van een schuur, met leien bedekt, is deels verschoven om een vrij zicht vanuit zowel de keuken als de woonkamer over de weilanden te krijgen. Door een deel van de met leien bedekte gevel weg te snijden wordt de houten binnenzijde van de woning zichtbaar.

Renovatie Meppel

Aan de rand van het centrum van Meppel gelegen arbeiderswoning welke in uitermate slechte staat verkeerde is met behoud van de oorspronkelijke uitstraling gerenoveerd en voorzien van extra ruimte op en achter de woning. Belangrijk was daarbij het gebruik van duurzame materialen en een luxe afwerking en uitstraling.

Modern interieur Zuidlaren

Een modern maar warm interieur. De rustige rustige uitstraling door de strakke lijnen maar toch warmte door de toepassing van notenhout en eikenhout.

Uitbreiding dagbesteding de Stiep

Ontwerp voor de uitbreiding en renovatie van de dagbestedingslocatie De Stiep in Zuidlaren. Het plan omvat een nieuwe aanbouw waar de theeschenkerij in gevestigd wordt. De nieuwe spanten zijn een knipoog naar het huidige spant in de entree van het gebouw. De nieuwe aanbouw sluit naadloos aan op het hoofdvolume en geeft door het ontbreken van de verdiepingsvloer een grote open ruimte met uitzicht op de aanliggende tuinen.

Zelfvoorzienende school

De school is ontworpen om, naar aanleiding van de vraag, te krimpen en te groeien. Verder voorziet de school in eigen door de afvalstromen van de lokale bewoners in te zetten. Hierdoor is extra budget beschikbaar welke kan worden aangewend voor het onderwijs.

WW2 Bunker renovatie en verbouw

Nul op de meter Almere

Volledig Circulair damp open en nul op de meter woning in Oosterwold, gebouwd in het modulaire Maskerade bouwsysteem.

Hotel Hoogkerk

Voor een grote hotelketen is een vrijstaand alzijdig hotel ontworpen dat recht doet aan de stedelijke structuur aan de achterzijde en de landelijke groene structuur aan de voorzijde. Het gebouw heeft een verticale belijning waardoor het ritme van de hotelkamers wordt doorbroken. Binnenin is door middel van vides een lichte en open verblijfs- en verkeersruimten ontworpen.

De Hoven Veenendaal

Twee hoven met 36 woningen afgesloten met twee poortgebouwen waardoor een extra straat met colonnade ontstaat. Expressieve verschillen in uitstraling door kolommen en schijven toe te passen en subtiele verschillen door bijvoorbeeld verschillend voegwerk.

Bunker Enschede

Naast het voormalig vliegveld twente op het landgoed 't Vaneker gelegen 'bunker' uit de jaren 40-45 door de Duitse bezetters gebouwd en tot enkele jaren terug in gebruik bij defensie. Het gebouw staat als een boerenschuur in het landschap en leent zich door subtiele ingrepen voor het gebruik als woning. Door de ingrepen in contrast met de bestaande bouw blijft de geschiedenis van het gebouw zichtbaar en is een lichte woning ontstaan. Doordat de ingrepen weinig invasief zijn blijft het archetype van de boerenschuur in stand.

Black & White

De badkamer heeft het contrast zwart-wit waarbij de vloer en twee tegenover elkaar liggende wanden donker van kleur zijn en het plafond met de twee andere wanden wit. Voor verdere samenhang in de badkamer is er op 1,2 meter is een lijn aanwezig waar de ramen plateau’s kranen en spiegel op zijn uitgelijnd. Een grote spiegel en het gebruik van grote tegels zorgen voor nog meer rust en ruimte in de badkamer.

Tempel voor de stad

De Kloostertuin, gelegen midden in het centrum van het oude Dordrecht was het uitgangspunt voor de ontwikkeling van een bezinningsruimte voor maximaal drie personen. Het idee is dat de mensen in alle rust in een gesloten ruimte kunnen verblijven om hun eigen vorm religie te belijden. Hieraan is invulling gegeven door een ruimte te maken waarbij het enige directe contact met buiten de lichtspleten met zicht op de hemel zijn. Hierdoor ontbreekt iedere verbinding met de locatie en ontstaat ruimte om tot jezelf te komen. Door de plaatsing van het gebouw en de wanden ontstaat er een geleidelijke overgang van de publieke ruimte naar de bezinningsruimte. Het gebruik van sobere materialen en eenvoudige vormen maken zorgen voor een rustig beeld voor zowel de gebruiker als in de omgeving.

70 appartementen in Leiden

Tweede prijs voor een prijsvraag voor 70 volledig duurzame en energieneutrale woningen. Deze woningen zijn levensloopbestendig ontworpen en kunnen verder ook eenvoudig gesplitst of samengevoegd worden.

Meubels

Over de jaren heen hebben we meerdere meubels ontworpen en gemaakt. Later meer hierover.

Contact

Heeft u vragen of interesse in de diensten van Zein? Neem dan vrijblijvend contact op.

Gegevens

Zein Architecten Adviseurs
Moerdobbe 20
9472 ZP Zuidlaren

Connect